29/03/2010 Ioga de Polaritat

Ja hem fet el taller i ha estat una nova experiència! En general ens esperàvem un tipus de taller més espiritual, profund, relaxant… però la Margarita ens  ha sorprés amb una introducció sobre el significat de la paraula ioga, que  prové del sànscrit  i significa unió. Us heu sentit connectats amb els vostres fills i ells amb vosaltres? doncs, aquest ha estat un gran pas endavant…
  27/03/2010 Intel.ligència Emocional per a pares

El dissabte 27 de març s'ha realitzat aquest interesant taller, impartit per en David Jorba. Han assistit una vintena de persones que, en acabar, totes hem tingut una impresió força positiva de l'event.

De forma molt resumida podria dir que s'ha parlat de com aconseguir torbar un bon equilibri entre intel.ligència i una bona gestió de les emocions. Sempre orientat a l'entorn de la familia.

En David anava donant les seves explicacions, en un llenguatge distès i divertit, mentre anava passant imatges amb un projector. També hem fet exercicis escrits sobre els nostres valors, com ens veiem, com volem que sigui el nostre futur, etc... Després aquests exercicis s'han de contrastar a casa amb la parella per mirar de trobar punts en comú.

Per acabar, agrair a Sunka - Plusfresc per cedirnos aquest magnífic local. Ha resultat un lloc ideal per fer aquesta mena d'actes. En la segona foto es pot veure un espai d'esbarjo on pendre un refrigeri al fer la mitja part.
  06/03/2010 Visita a la Llotja de Lleida i Jocs MENSA

El 6 de març vàrem anar a fer la visita guiada per la Llotja de Lleida, el nostre nou i merescut teatre municipal i palau de congressos.

Els nens van intentar escoltar les explicacions dels guies però en un temps rècord van descobrir que la funcionalitat dels espais de la Llotja, encara estan per descobrir. Aquí us en deixem una mostra (foto tobogan), com el tobogan on s’amaga una sortida d’emergència.

Els hi van agradar molt les maquetes del gabinet d’arquitectes Mecanoo y Labb, potser ha servit per despertar el seu interès arquitectònic. De totes maneres, també ens van dir que els agradaria poder-hi veure algun espectacle, obra , espectacle o musical. En prenem nota!!!
També van disfrutar amb els jocs d’intel·ligència que Mensa va posar a la nostra disposició, amb l’avinentessa d’una trobada que van fer el mateix dia. L’Ubongo, va ser la seva primera “experiència” i de ben segur que no en serà l’última.  Com podeu veure, no era per a riure… sinó per a …concentrar-se!!!
  28/02/2010 Taller arqueològic al poblat ibèric Vilars D'Arbeca

A pocs kilòmetres de la població d'Arbeca hi ha un poblat ibèric realment interessant. A les deu del matí ens vàrem trobar allí 7 nens i 10 adults, tots membres de l'associació. Estava ennuvolat i feia un aire bastant fresquet, malgrat que la predicció havia promès tot el contrari. Però a ningú ens va faltar ganes per posar-nos a treballar de valent realitzant les tasques que, normalment, fan els arqueòlegs al jaciment. Vàrem netejar i excavar, amb molta cura, l'espai situat a la Torre-Porta del poblat. El taller va ser guiat pels arqueòlegs del Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida.
Ens hem guanyat el mèrit de trobar un mur nou, trossos de terrissa i, fins i tot un os d'algun animal.
A les 12 del migdia els responsables de l'event ens van agrair el nostre esforç oferint-nos un refrigeri a base de coca, xocolata, begudes i cafè. Tot seguit ens van fer una visita guiada per tots els racons del poblat explicant-nos tot el que s'ha pogut saber sobre la vida i costums d'aquests pobladors. Va ser molt interessant.

Per acabar be el dia vam anar a dinar tots junts a casa del Lluis i la Nuria.

El més important del dia és com s'ho van passar de be els nens. És evident que junts s'entenen la mar de be i que aquesta mena de trobades son molt positives per ells. Això ens encoratja per realitzar més activitats.
  27/02/2010 Presentació de la Delegació de FanjacLleida

Estem molt satisfets de com s'ha desenvolupat aquesta jornada. A les 12 del migdia vàrem deixar els nens al centre Trama on s'havia programat un taller sobre ecologia. Va ser un encert coordinar la presentació amb aquest taller, els nens s'ho van passar molt be.

Sense preses, vàrem anar caminant fins el local on fèiem la presentació, el Col.legi Oficial de Psicòlegs de Lleida. La presentació va començar poc després de les 13h. amb un gran nombre d'assistents. Les ponents van ser la Sonia Galindo, com a delegada de Fanjac a Lleida, i La Mª Dolors Rius com a presidenta de l'associació. També van haver intervencions de la psicòloga infantil Rosa Jové.

Agraïments sincers a tots els assistents per l'interès mostrat i molt especialment a l'Escola d'educació artística Trama, pel taller gratuït, i a la Rosa Jové per cedir-nos el local.
  24/04/2010 Intel.ligència Emocional per a nens amb AACC

Un grup de 10 nens i nenes, d’edats compreses entre els 7 i els 12 anys, han participat aquest matí en un taller d’Intel·ligència Emocional a càrrec de David Jorba, en un local cedit per l’Ajuntament de Lleida al Centre Cívic Centre Històric.
El taller ha tingut una durada de 2 hores, durant les que han tractat el tema de les emocions i com la realitat és diferent per a cadascú de nosaltres.
Ha estat una estona d’aprenentatge distès, entretingut i força profitós per a tots i totes.
Nota de premsa publicada al diari La Mañana
  29/05/2010 Intel.ligència Emocional per a nens amb AACC (2a)

Degut a que el primer cop que es va fer aquest taller hi va haver més demanda que places disponibles s'ha repetit perquè tots els nens i nenes interessats el puguin realitzar. Tot i que aquest cop van quedar places desertes els assistents s'ho van passar d'allò més be aprenent sobre les emocions.

Va coincidir amb el dia de "Ciència al carrer" que es celebrava a Lleida. En acabar el taller, un grup de nens i nenes encara van tenir temps de provar algun dels experiments científics que es mostraven en els diversos estands que s'havien instal.lat en un carrer proper. El Marc Boada, divulgador científic, mecànic projectista, escultor i presentador del programa Quèquicom del canal 33 ens va fer una explicació del seu projecte Pèndulum. La Núria i el Guillem no van perdre fil
  12/06/2010 Jornades sobre A.A.C.C. a Osca

El passat 12 i 13 de juny es van celebrar a Osca les "I Jornades Educación y desarrollo del Talento" El tema principal eren les altes capacitats, talent i sobredotació a l'escola.

Les mares que hi vàrem assistir vam poder conèixer de primera mà les diferents experiències de CEIPs d'Aragó amb un programa pilot aplicat a 12 centres educatius i que es duu a terme des de l'any  2007 (i que malgrat la crisi,es repetirà el curs vinent). Tant importànt és la implicació de les famílies com la inclusivitat a l'aula.

Des d'Astúries ens van oferir una ponència magistral sobre creativitat i la importància d'un entorn motivador. La ponent de les Illes Canàries va donar les pautes per l'elaboració de l'enriquiment curricular, i va donar molt ènfasi en què cal mentalitzar al mestre de què, està davant d'un nen/a amb els mateixos drets que els nens/es que tenen un baix rendiment escolar.  En fi, tenim molt més per explicar però...millor ens veiem, no???
  19/06/2010 Cloenda del curs 2009 - 2010 Centre Trama

Ja ha acabat el curs "Educació Visual i Plàstica 2009 - 2010" al Centre Trama. Aquest dia es va fer l'entrega de treballs que els nens i nenes han anat fent al llarg del curs. Ha estat un acte molt emotiu, especialment pels membres de la junta de la Delegació de Fanjac Lleida, ja que és arrel d'aquesta activitat que ens vàrem conèixer.

En acabar d'entregar els treballs vàrem anar a dinar tots plegats al Club Natació Lleida. Un lloc habitual on alguns pares hem anat alguns dissabtes al sortir els nens de l'activitat.
  24/07/2010 Seu Vella i "Templers per un dia"

El passat dissabte dia 24 de juliol unes quantes famílies, membres de Fanjac, vàrem anar a primera hora de la tarda a fer una visita a la Seu Vella de Lleida i a la col·lecció de Tapissos que La Caixa hi ha organitzat.

Va ser una visita molt maca que va agradar molt els nens i nenes (i als pares i mares també!)

La Seu està molt ben conservada i arreglada, a més, vam tenir sort i feia molt bon dia!!!

Més tard, vam anar a fer una visita al Castell dels Templers de Gardeny, on teníem reservada una visita de “Templer per un dia”, així que només arribar ens van vestir a totes i tots de diferents personatges de l’època que ens tocava interpretar per tal de saber i entendre com vivien els templers.

Teníem un Rei, una Comanadora, un(a) Capellà, un Cavaller i una Serventa. A més, hi havia un equip de rodatge d’un documental sobre el Camí de Sant Jaume i ens varen gravar una estona, així que potser ens podreu veure “en acció” ben aviat en la nostra faceta “templera”!!!
  08/08/2010 Salàs de Pallars

El diumenge 8 d’agost, vàrem anar a fer una visita a les Botigues Museu de Salàs de Pallars, que ens va organitzar una família de l’associació que és d’aquesta bonica població.

La visita va començar al CIAC, Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç, amb una exposició de l’artista Modernista Gaspar Camps i algunes peces de productes antics, com una màquina registradora o una impremta.
Des d’aquí, i mentre ens explicaven la història del poble, vam anar fent un recorregut pel mateix, on hi ha reproduccions de diverses botigues antigues: una era, una farmàcia, un estanc, una barberia, una botiga de “ultramarinos y coloniales” i també un bar.

Tant els nens/es com els adults vam quedar fascinats/ades amb la història que allí hi ha recollida i resumida. La història de la publicitat i també d’una societat que tant a canviat en un segle.

Una cop acabada aquesta visita vam anar a fer una pizza i per la tarda, ens vam anar a banyar al Pantà de Sant Antoni.

Fet i fet, un dia increïble i inoblidable. Una sortida molt recomanable per tots aquells que no vareu poder venir.
100817_001 100817_002 100817_003 100817_004
100817_005 100817_006 100817_007 100817_009
  04/09/2010 Laberint de panís a Castellserà

Una tarda-vespre per gaudir de 2 km. de passadissos en mig d'un camp de blat de moro. Una forma de veure que cal prendre decisions i que aquestes ens portaran a un camí o un altre.

L'important era descobrir la frase amagada i... trobar la sortida. Activitat molt recomanable si no teniu claustrofòbia i us agrada passar una miqueta de por... A la sortida es pot sopar a la casa rural per 16€.
100907_001 100907_002
  17/09/2010 Dia de la Intel.ligència

Una trentena de persones varen assistir el divendres 17 de setembre, a la conferència "Matemàtiques, realitat i claredat" a càrrec del Casimir Jover i Reig a l'alberg Sant Anastasi de Lleida. Vàrem col·laborar amb Mensa amb aquest acte per reivindicar el Dia de la Intel·ligència.
  16/10/2010 Observatori Astronòmic del Montsec

Jornada d'astronomia i robòtica a Àger per als nens i nenes de l'Associació. Ens varem conèixer amb noves famílies, els nens van tenir un "aperitiu" de robòtica ja que haguessin volgut més i més i vam gaudir d'un planetari únic a Europa. Haurem de tornar-hi, per més tallers de robòtica i poder observar el cel sense boira!  El millor de tot: als nens els hi va agradar i hi volen tornar. Gràcies per participar en els nostres tallers!
  21/11/2010 Costruint a la Sala i CosmoCaixa

El diumenge 21 de novembre vàrem anar sis famílies de les terres de Ponent a passar un dia força intens a la capital, Barcelona. Els nostres fills anaven a participar al taller “Construint a la Sala” que es celebrava al MNAC (palau de Montjuic). Va ser complicadet arribar-hi ja que tota l’avinguda de Montjuic estava tallada per la celebració d’una cursa d’atletisme, i els parkings de la zona plens a tope.

El taller va durar d’onze a dues però als nens se’ls va passar  volant. Consistia en construir una casa utilitzant tots els materials que els organitzadors havien posat al seu abast. En acabar tots sortien amb la seva casa dins d’una capsa bastant grossa. Ufffff, alguns teniam el cotxe ben lluny....

Com que som així de xulos, se’ns va ocórrer d’anar a dinar a l’altra punta de Barcelona. Al CosmoCaixa. Calia aprofitar que aquell dia l’entrada era gratis per passar la tarda allí i tenir un dia ben complert.

A estat una experiència molt positiva. A pesar de les complicacions que implica moure’ns per Barcelona varies famílies cadascuna amb el seu cotxe, i el cansament al final del dia, en tot moment va haver un ambient molt cordial i distès. No estaria de més fer més sortides a la nostra capital per aprofitar les moltes i moltes possibilitats que ens ofereix.
  27/11/2010 Taller de Colors

El dissabte 27 de novembre es va realitzar el "Taller de Colors" a càrrec del reconegut artista lleidatà Jose A. Ferrer. Els nens van aprendre a crear tota la gama de colors a partir dels tres colors bàsics. Cada nen va fer una obra practicant les tècniques apreses. Cal destacar que el sr. Ferrer és una persona molt assequible i simpàtica i que l'experiencia va resultar força divertida a més de didàctica.
  Fanjac Lleida

Som una associació sense ànim de lucre formada per famílies amb nens i adolescents amb altes capacitats i/o superdotats. Estem vinculats a la associació d’àmbit estatal FANJAC i el nostre treball consisteix principalment en donar suport i orientació a les famílies de les terres de Ponent, així com organitzar activitats adients pels nostres nens i joves
  Delegacions

Lleida
lleida@fanjac.org
Telf: 647985055
Dimarts, dijous i divendres 17h a 20h

Barcelona
barcelona@fanjac.org

Girona
girona@fanjac.org
Telef: 697185826

Tarragona
tarragona@fanjac.org

Central
info@fanjac.org
Telf: 664762350
Dilluns de 10h-12h i de 18h-20h
Dimarts, dimecres i dijous de 18h-20h
Divendres de 10h-17h
  Col.laboradors            
Pediatres de Ponent