20/01/2011 Conferència per pediatres a Lleida

El passat 20 de gener es va celebrar la conferència "Els nens i adolescents d'altes capacitats. Quin és el paper dels pediatres?", a càrrec de la Dra. Maria Viñolas, pediatra de l'Hospital de Vic, presidenta de l'associació Atenció i membre de Fanjac Vic.

Aquesta formació s'engloba dins de la Formació Continuada en Pediatria 2011 del Col.legi Oficial de Metges de Lleida. Aquest any com a novetat i gràcies a la proposta de l'Amparo Loren - infermera i delegada de Fanjac Lleida-, s'hi han inclòs les Altes Capacitats com a tema a tenir en compte per la salut dels nens i joves de la nostra província.

La ponència de la dra. Viñolas, va destacar per la seva qualitat com a comunicadora i per saber trasmetre amb entusiame els seus coneixements. Entre els professionals es va comentar que per les seves consultes hi havien passat possibles nens amb altes capacitats i això reforça el paper privilegiat que tenen en la informació i orientació a les famílies.

Esperem que aquesta i altres xerrades que en un futur es puguin oferir, donin el seu fruit i que els nostres fills rebin una atenció personalitzada amb professionals ben formats.
Per últim i no menys important, volem agraïr la col·laboració de la dra.Viñolas i dels organitzadors. Actes com aquests ajuden a la sensibilització dels professionals de l'àmbit sanitari.
12/02/2011 Taller de metereologia amb el Tomàs Molina

Dissabte 12 de febrer de 2010-Taller de metereologia a Manresa (Fundació Oms)

El Tomàs Molina ens feia riure quan ens explicava els tipus de núvols que hi han, com el cúmulus calvus, i reiem perquè ell tampoc té cabells.

Em va semblar interessant endevinar quan hi haurà turbulències en un avió per les "coliflors" o com podem endevinar el temps. I el més divertit... saber que al nostre cos hi tenim metà, un gas inflamable. I que el Son Guku lluita amb aquest metà que pot afectar a l'altre de dues maneres: per la pudor o per l'impacte.

Al descans vaig jugar a futbol amb, l'Hugo, la Carolina i un nou amic, l'Oriol.
Per la tarda al taller dels imans, vam parlar de la peli del Harry Potter i sobre la invisibilitat.

Conclusió: un dia per conèixer nous amics. "
Guillem
02/06/2011 1er. Premi al concurs "L'Ull Tafaner"

El dijous 2 de juny els nens i nenes del grup dels dissabtes que assiteix a l'activitat de Trama van anar a recollir el premi d'imatge infantil i juvenil "L'ull tafaner".

El seu projecte "Mira'll quin paisatge" va ser el guanyador del:
1er. premi de la categoria de 9-12 anys.

Aquest premi nascut l'any 2000 vol fomentar la creativitat i la capacitat de reflexió emprant com a procediment les imatges.

Al diari La Manyana d'avui també en podreu veure la notícia.

Moltes felicitats!
27/03/2011 Dia de l'Estany

Aquest matí vam disfrutar molt amb la plantada d'arbres, encara que vam quedar ben enfangats! No em vam tenir prou en plantar-n'hi un sinò que vam repetir i repetir i repetir...

Després els que van voler també van poder fer passejades a cavall i en barca. Aquí en teniu una petita mostra.
11/06/2011 Ja hem acabat el curs d'IE

L'11 de juny vam donar per finalitzat el curs per a pares i mares, nens/es d'Intel·ligència Emocional. Va ser gràcies a la participació de les famílies de la nostra delegació que el curs es va poder dur a terme. Tant petits com grans vam aprendre amb el David Jorba que tenim a les nostres mans les eines per a canviar tot allò que no ens agradi i que... un nas de pallasso té un poder immens! Esperem poder repetir el curs el curs vinent!!!
12/06/2011 Un dia al Pallars Jussà

El 12 de juny vam passar un gran dia "en família". El punt de trobada va ser a Cellers, des d'on ens vam dirigir cap al Castell de Mur per fer la visita guiada.Vam aprendre que estavem en un territori molt especial on anys enrere representava la frontera entre el món musulmà i el món cristià.

Després de dinar, la recerca de fòssils va ser una activitat que ens va tenir a tots molt enfeinats. Si en voleu saber més, podeu consultar el documental "Els rastres del Tethys"de Josep M.Castellví.

La Cristina va ser la nostra guia turística a Salàs de Pallars on no es va deixar ni un racó per explicar. El dia va acabar amb un bany al lago (estany de st.Antoni) i un sopar ben familiar. Vam tornar de nit cap a casa amb les nostres troballes i moltes coses que vàrem aprendre amb els amics
18/06/2011 Final de curs TRAMA

El 18 de juny vam fer la cloenda del curs 2010-2011 d'art visual i plàstica. Vam compartir un petit esmorzar amb la Tere, tot i donant-li les gràcies per tota la feina feta aquest any, que ha culminat amb el premi del concurs "l'Ull Tafaner"
30/07/2011 Snorkel a la Cala Sant Jordi

Tal i com havíem previst, el dissabte 30 de juliol vam anar a la Cala Sant Jordi a practicar l'snorkel que ja vam iniciar l'any passat amb l'Àngel i l'Amparo.

Com passa sovint, el Tomàs Molina ens va espantar amb la pluja que cauria dissabte però com que nosaltres estem acostumats a trobar entrebancs, vam seguir el nostre propòsit! El sol ens va acompanyar durant tot el dia i els sargos, julies, castanyoles i calamars... també es van deixar veure. Llàstima que els nostres nous amics no van poder venir amb nosaltres a dinar i al bany a la piscina, que van acabar de completar el dia. Fins la propera!
01/12/2011 Taula Rodona "La realitat de les AACC en nens i joves"

El passat dijous 1 de desembre es va celebrar la Taula Rodona “La Realitat de les Altes Capacitats en Nens i joves” organitzada per Fanjac Lleida. Hi va haver una gran assistència de públic, fet que ens omple de satisfacció i ens anima a seguir treballant en aquesta línia.

La taula va estar moderada per en Jesús Castillo, Regidor d’Educació i Infància de l’Ajuntament de Lleida. Els diferents ponents varen ser:

Rosa Jové i Montanyola. Va explicar la realitat emocional d’aquests nens i nenes a l’escola i a la família. Inclús va donar algunes pautes pràctiques per aplicar en aquests dos entorns. Una ponència molt didàctica...

Leopold Carreras Truñó. Ens va explicar que està àmpliament demostrat que l’acceleració dona resultats molt bons en l’inmensa majoria dels casos. Cal perdre la por a donar aquest pas sempre que es donin les condicions necessàries.

Joana Companys Canadell. Va parlar del Projecte de Centre que es realitza en les escoles on col.labora des de l’EAP. Treball per projectes, assessorament a professorat, pares i mares, l’importància del diàleg entre tutors i famílies, etc...

Les conclusions que varen sorgir d’aquesta taula són, que aquests nens i joves requeréixen una atenció adequada a les seves necessitats i que és vital que els professionals de l’educació tinguin una correcta formació en aquest tema.
  Fanjac Lleida

Som una associació sense ànim de lucre formada per famílies amb nens i adolescents amb altes capacitats i/o superdotats. Estem vinculats a la associació d’àmbit estatal FANJAC i el nostre treball consisteix principalment en donar suport i orientació a les famílies de les terres de Ponent, així com organitzar activitats adients pels nostres nens i joves
  Delegacions

Lleida
lleida@fanjac.org
Telf: 647985055
Dimarts, dijous i divendres 17h a 20h

Barcelona
barcelona@fanjac.org

Girona
girona@fanjac.org
Telef: 697185826

Tarragona
tarragona@fanjac.org

Central
info@fanjac.org
Telf: 664762350
Dilluns de 10h-12h i de 18h-20h
Dimarts, dimecres i dijous de 18h-20h
Divendres de 10h-17h
  Col.laboradors            
Pediatres de Ponent