26/01/2013 Gala de Màgia Fanjac Lleida

El passat dissabte 26 de gener el Mag Centenàrius i en Jordi van donar suport als nens i nenes que van participar en el taller de Màgia durant 8 setmanes. Amics i familiars ens van acompanyar en una tarda màgica plena de trucs i rialles, on els protagonistes van ser l'Adrià, el Marc, el Pol, l'Helena, la Francesca, la Xènia, la Carolina, el Marcel, el Marc, l'Adrià, la Joana, la Marina, el Guillem, l'Helena i ...l'Arnau. També es va fer entrega a cadascun d'ells d'un diploma
24/02/2013 Assemblea general i taller de globuflèxia

El diumenge 24 de febrer es va realitzar l'assemblea general ordinària de Fanjac Lleida a la Granja Escola de La Saira (Raimat). Vàrem assistir una vintena de famílies per tractar tots el punts de l'ordre del dia. Mentrestant, els nens realitzaven un divertit taller de globuflèxia.

Vàrem aprofitar per dinar tots junts i acabar de passar el dia a les instal.lacions de la Granja Escola.  Era un dia molt fred però al menjador teníem una estufa de llenya que ens mantenia ben calents ;)
14/04/2013 Visita al Museu de la Ciència de Barcelona

Hem tornat a visitar el Museu de la Ciència de Barcelona i en aquesta ocasió vam gaudir de l'exposició temporal tecnorevolució. Com sempre, el Cosmocaixa sempre deixa bocabadats als nostres infants. Ah! Gràcies a la Junta que ens va facilitar les invitacions gratuïtes amb activitat inclosa!
11/05/2013 I Jornades Nacionals AACC i família a Girona

Els adults vam gaudir d'unes ponències d'alt nivell i els joves d'una jornada de tallers molt interessants. En acabar, se'ns va fer una recepció a l'Ajuntament i després vam poder passejar pels carrers guarnits de "Temps de flors". En conclusió, una jornada intensa de la que ens emportem un molt bon record. " If we teach today's student as we taught yesterday's, we rob them of tomorrow. " John Dewey
18/05/2013 Dissabtes a la Fundació Oms a Manresa

Qui millor per parlar de la il·lusió que un mag? En Jorge Luengo ens va recordar que els nostres joves tenen idees genials i cal confiar en ells! Entre rialles i cares de sorpresa vam aprendre que en el món de la màgia totes les respostes són "sí". Heu pensat que sentirien els nostres fills si algun dia rebessin un aplaudiment nivell 5??? Cal haver escoltat al Jorge per saber del que parlem...  I per continuar el dia, compartir el gran saber d'en Marc Boada sobre l'aigua i els magnífics tallers d'electromagnetisme i papiroflèxia. Tot plegat, un dissabte de luxe.
14/06/2013 Curs de Robòtica 2013

Després de les 4 sessions, el 14 de juny vam acabar el curs de robòtica amb 12 joves formats i molt motivats per continuar aprenent. Agraïm al Cesc, el Martí i el Lluís la seva dedicació per fer el curs. Hem acabat el curs amb un campionat de mini sumo, l'entrega de diplomes i un sopar a la fresca. Bon estiu!
09/07/2013 Taller "Vull fer el meu Blog"

L'objectiu del curs era desenvolupar la creativitat i motivació per a ar el seu propi blog. La Maria està convençuda que poden ser uns grans bloguers i blogueres! Tot és començar! Si els voleu seguir, trobareu els seus blogs al "racó" de la nostra web.

http://gtasanpakistan.blogspot.com.es/
http://catalaalatacgsb.blogspot.com.es/
http://joaarbeca.blogspot.com.es/
http://lauborges.blogspot.com.es/
11/07/2013 Curs d'iniciació a la robòtica per a petits

Els més petits van aprendre a fer robots força complicats per la seva edat i a més es van divertir molt. Pel Guillem, sens dubte, va ser una gran experiència de la que en pot estar ben orgullós. A la foto de grup ens va faltar el Marc, que no va poder venir...
11/08/2013 Snorkeling a la Costa Daurada

Qui diu que anar a la platja és avorrit? Amb unes ulleres de bussejar i un tub podem descobrir un meravellós mon de colors.

Aquest any hem tornat a la bonica cala Morro de Gos al Perelló. La poca fondària i el fons tot de roca son ideals per poder observar la vida marina del mediterrani en les millors condicions. L’objectiu del dia era trobar un dels peixos més bonics que hi ha a les nostres aigües, el Fadrí (Thalassoma Pavo) o Pez Verde, com li diuen en castellà.

Mira que n’hi ha de peixos en aquesta cala: castanyoles, sargs, vidriades, salpes, daurades, julies, etc... Però el fadrí va costar de veure! Només uns pocs ho vàrem aconseguir.

Fins l’any que ve!
29/09/2013 Nit de la recerca

La nit del divendres 27 de novembre, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida va obrir les seves portes, prèvia inscripció, a tot el públic interessat. Es van fer dos recorreguts guiats per les seves instal.lacions, va ser una nit a la divulgació de la ciència i dels investigadors. Científics de primera línia van portar a terme experiments, tallers, demostracions, ... i els temes tractats van ser molt interessants: les olors, els éssers vius, l’envelliment del cervell, el fred i com són i què fan els éssers vius.

De FANJAC ens hi vam apuntar una bona colla!!! Vam participar en els experiments, vam aprendre coses noves sorprenents i, a més, vam passar una estona molt agradable i divertida, amb el toc d’humor dels acompanyants de cada grup (científics caricaturitzats) Els més petits van participar al concurs de dibuix, ens van convidar a una xocolatada amb coca i ens van regalar una bossa plena de coses molt interessants. Una nit per recordar, on es van obrir les ments de petits i grans ... Sense recerca no hi ha futur.
Programa intensiu Method 12 Pillars per a Joves - Tàrrega

Dels dies 15 al 19, i del 22 al 26 de juliol vam poder gaudir de la setmana intensiva per a joves de 10 a 15 anys amb el David Jorba, formador en lideratge, creativitat, creixement personal i comunicació.

Vàrem passar uns matins molt divertits amb activitats molt diverses com noves tecnologies, contacte amb la natura, coaching amb cavalls... i molt més!

Esperem repetir el proper estiu.
05/10/2013 Primera Sessió de l'Escola de Famílies

Tot un èxit d'assistents per la nostra primera sessió de l'escola de famílies. La Rosa Jové, va ser propera com sempre amb tots nosaltres i això va permetre que les famílies poguessin preguntar sense límits. La vessant emocional dels nostres fills i filles és molt important i poder-ho compartir amb professionals com ella i amb altres pares i mares... no té preu!

Vam sortir més tard del previst però amb les nosters expectatives complertes.  Moltes gràcies Rosa per la teva implicació i el teu temps!
06/10/2013 Montgai Màgic

Una jornada en família gaudint de la màgia, paradetes per comprar trucs i temps per compartir.
08/11/2013 Segona Sessió de l'Escola de Famílies

El vuit de novembre va tenir lloc la segona sessió de l'Escola de Famílies a càrrec de la pediatra Maria Viñolas. Vam tenir l'ocasió d'explorar les Altes Capacitats des de la vessant de la Salut, així com el desenvolupament en l'aprenentatge cognitiu en aquests nens/es. Des de Fanjac volem agrair a tots els professionals de la Salut que col.laboren activament en el coneixement i sensibilització en el món de les Altes Capacitats.
  Fanjac Lleida

Som una associació sense ànim de lucre formada per famílies amb nens i adolescents amb altes capacitats i/o superdotats. Estem vinculats a la associació d’àmbit estatal FANJAC i el nostre treball consisteix principalment en donar suport i orientació a les famílies de les terres de Ponent, així com organitzar activitats adients pels nostres nens i joves
  Delegacions

Lleida
lleida@fanjac.org
Telf: 647985055
Dimarts, dijous i divendres 17h a 20h

Barcelona
barcelona@fanjac.org

Girona
girona@fanjac.org
Telef: 697185826

Tarragona
tarragona@fanjac.org

Central
info@fanjac.org
Telf: 664762350
Dilluns de 10h-12h i de 18h-20h
Dimarts, dimecres i dijous de 18h-20h
Divendres de 10h-17h
  Col.laboradors            
Pediatres de Ponent