24/05/15 Jornada d'educació emocional Equus a Preixana

La jornada va començar a les 9:30h i va acabar a les 18:30h. El David Jorba va dirigir aquest grup de joves que van compartir experiències, emocions i fins i tot taula a l'hora de dinar!

L'Educació Emocional és la resposta a estats no desitjables i ens ensenya com les nostres emocions influeixen en nosaltres més del que creiem. Si som capaços d'escoltar, interpretar i regular les nostres emocions podrem desenvolupar habilitats emocionals i tot això ho podem aprendre a través dels cavalls observant com es relacionen entre ells dins del ramat i com cada un aporta la seva tasca per a la supervivència i el benestar del grup.

Una gran experiència i una gran manera de passar el diumenge amb amics. Esperem poder repetir.
08/04/15 Taller de robòtica LEGO WeDo

Els dies 8, 15, 22 i 29 d'abril vam organitzar un taller de robòtica impartit per Engijoc.

L'activitat estava adreçada per a nens i nenes de 7 a 9 anys. Vàren aprendre conceptes de programació i algorítmica, variables, constants, càlcul, reiteració...i tot això combinat amb valors didàctics i pedagògics
11/04/15 Taller astronomia.Observació al camp

Els nens i nenes van poder gaudir del que havíen aprés a la primera part del taller a l'aula i poder identificar les constel·lacions a ull nu i amb el planisferi del cel d'Alfès. L'observació fou conduïda per Fernando Guirado i José Manual Pérez.

Van ensenyar-los com es munta un telescopi i les famílies també van participar de l'activitat identificant objectes estel·lars amb el telescopi
Participació en el Projecte Pilot Foment del Talent de Girona

Els dies 17 de gener, 21 de febrer, 21 de març i 16 de maig es van realitzar les activitats del projecte extracurricular d'altes capacitats organitzat per Fanjac Girona.

El tema era "Els Sorramolls". Varen participar-hi 77 alumnes amb altes capacitats (2 de la província de Lleida) des de 1r de primària fins a batxillerat. Això es va poder dur a terme gràcies a la implicació voluntària de 20 professionals (mestres, EAPs, psicopedagogs, professionals de secundària i de la UdG, i estudiants de la Universitat). La durada era de 10 a 13h i paral·lelament es realitzaven escoles de pares i avis.

Un projecte pilot que ha fet la seva cloenda amb la participació al Campus d'Estiu de Caldes de Malavella.
Participació en els Tallers d'Inici de Secundària

Fanjac Barcelona ha realitzat al llarg del passat curs una sèrie de tallers adreçats a tractar les diverses problemàtiques a les que s'han d'enfrontar els alumnes amb AACC quan fan el pas a la secundària. Dirigits per professionals del camp de l'educació, han servit també per fer un treball de recerca sobre aquest tema, degut a l'habitual baixada de rendiment que s'observa en aquest moment de la vida escolar dels alumnes amb Altes Capacitats Intel·lectuals.

Tres socis de les terres de Lleida hi han participat.
07/09/15 Formació sobre AACC les escoles

Els dies 7, 8 i 9 de setembre es va celebrar un curs sobre Altes Capacitats i Talent impartit per la Joana Companys Canadell, psicòloga, i la Maria Teresa Gomez Masdevall, psicòloga i mestra, referent altament especialitzada en el tema a la província de Girona.

FANJAC Lleida- Fundació d'ajuda a nens i joves amb  altes capacitats ha participat en l’organització d’aquesta formació que també ha comptat amb el suport dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida
19/09/2015 Curs de robòtica

Els dies 19 i 26 de setembre es va fer una nova edició del curs de robòtica amb els Lego Minstorms NXT que va millorar els coneixements dels alumnes. En aquesta ocasió, el Jaume va ser el formador d'aquest grup de nens i nenes.
19/09/2015 Escola de famílies amb M.Teresa Gómez Masdevall

Hem estrenat el nou curs 2015/2016 amb l'escola de famílies de la M.Teresa amb el títol 'Altes capacitats i la gestió d'emocions'

La sala Sunka va tornar a emplenar-se de pares, mares i mestres interessats en aprendre a gestionar les emocions dels nostres infants. La sessió es va oferir de forma gratuïta per a les famílies sòcies de Fanjac. Com a novetat, vam tenir servei de ludoteca.
24/10/2015 Presentació del llibre "Animalem"

Dissabte 24 d'octubre es va realitzar la presentació del llibre "Animalem", de l'autora Maria Sánchez Dauder.

Fanjac Lleida va participar en aquesta presentació
12/11/2015 Participació de FANJAC al TEDxLleida

Socis de Fanjac Lleida han participat a l'edició 2015 del TEDxLleida

TED és una organització sense ànim de lucre dedicada a difondre idees (Idees Worth Spreading). Va començar com una conferència a Califòrnia l’any 1984, des de llavors, TED ha crescut per donar suport a les idees que canvien el món amb multitud d’iniciatives.A les conferències TED es demana als principals pensadors i creadors del món donar una xerrada sobre les seves vides o la seva forma de veure el món

No deixeu de veure el video de la presentació de la nostra sòcia "Can gifted kids become dumber in Spanish schools?"
  Fanjac Lleida

Som una associació sense ànim de lucre formada per famílies amb nens i adolescents amb altes capacitats i/o superdotats. Estem vinculats a la associació d’àmbit estatal FANJAC i el nostre treball consisteix principalment en donar suport i orientació a les famílies de les terres de Ponent, així com organitzar activitats adients pels nostres nens i joves
  Delegacions

Lleida
lleida@fanjac.org
Telf: 647985055
Dimarts, dijous i divendres 17h a 20h

Barcelona
barcelona@fanjac.org

Girona
girona@fanjac.org
Telef: 697185826

Tarragona
tarragona@fanjac.org

Central
info@fanjac.org
Telf: 664762350
Dilluns de 10h-12h i de 18h-20h
Dimarts, dimecres i dijous de 18h-20h
Divendres de 10h-17h
  Col.laboradors            
Pediatres de Ponent