28/01/2017 Conferència amb Leopold Carreras

Aquest any hem començat amb moltes ganes i molta participació de públic en el primer acte organitzat amb la nova Junta de Fanjac Lleida. Uns 200 assistents a la conferència "Altes capacitats. Intervenció educativa. Acceleració".

També va haver-hi la presència dels medis de comunicació amb l'anunci de la propera signatura del conveni entre Fanjac i la UdL.
17/02/2017 Taller SuperXef

Els més joves de Fanjac Lleida van disfrutar molt amb tot el procès d'elaboració dels bombons i les galetes.

El taller va ser dirigit pel xef del restaurant BOnum de Lleida, en Ramón Tudela.
25/02/2017 Conferència amb Luz Pérez

Segona conferència de l'any amb més de 200 assistents entre famílies, professionals i estudiants a l'edifici del Rectorat amb el suport de la Universitat de lleida (UdL).

La Dra. Luz F. Pérez, és catedràtica de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la Universitat Complutense de Madrid i ha estat formada en diferents universitats, com Harvard i Yale.
Amb la conferència "Altes Capacitats. En femení o en masculí?" ens va fer reflexionar sobre la perspectiva de la dona i les AACC.
07/05/2017 Escola de famílies amb Rosa Jové

La població de Fulleda va ser la seu acollidora de l'escola de famílies amb la Rosa Jové on vam gaudir d'una primera part de xerrada sobre les emocions i una segona part de taller pràctic.

Els més de 60 nens i nenes, van disfrutar de diferents tallers. El GM Josep Oms va fer partides simultànies contra jogadors d'alt nivell, una experiència molt enriquidora! Els pre-monitors/res de Fanjac van fer la seva primera col·laboració amb els tallers i va funcionar molt i molt bé. Gràcies a tothom!
10/07/2017 Curs d'AACC de la Universitat d'Estiu de la UdL

Al mes de juliol s'ha fet el 1r curs sobre Alumnes amb Altes Capacitats. Un repte educatiu del segle XXI .

El curs  s'ha adreçat a professorat en general, orientadors/es, estudiantat dels graus d'Educació Primària i Infantil i a famílies. La durada ha estat de 20 hores i amb opció de 50 hores amb treball autònom reconegut amb 2 ECTS per la UdL.

La docent, Montserrat Expósito González, és coordinadora del programa d'enriquiment d'altes capacitats de la Comunitat de Madrid. Gràcies a la difusió que s'ha fet des de FANJAC s'han cobert les 40 places ofertades.

Per al curs 2017-2018 es farà un nou curs que donarà continuïtat al ja realitzat.
16/9/17 Cap de setmana intensiu "Preparem el nou curs"

Durant el cap de setmana del 16 al 17 de setembre els joves va compartir una gran experiència amb el David i la Karla.

La formació va ser en anglès i va oferir eines d'apoderament i autogestió per a l'inici del nou curs.

Els cavalls van aconseguir treure les pors que algun dels nostres joves tenia i la complicitat del segon dia va ser la clau per emportar-se un gran aprenentatge.

No volem oblidar-nos de donar les gràcies també al Nil i al reportatge fotogràfic de la Sònia.
4/3/17 al 1/4/17 Curs de Videojocs amb scrath. Curs de 20 hores

Aquest any hem fet un curs de 20 hores a l'acadèmia Codelearn de Lleida. Els disabtes per la tarda durant 4 hores els nens i nenes han aprés la metodologia per a l'elaboració de videojocs amb l'entorn de programació visual scratch.

Esperem haver despertat l'interès per les noves tecnologies i que els nens i nenes tinguin ganes de repetir
28/5/17 Coaching amb ajuda de cavalls en anglès amb David Jorba

Un grup de nens i nenes entre 8 i 11 anys van passar un diumenge especial de les 10 del matí fins a les 6 de la tarda.

Va ser una experiència enriquidora i molt aconsellable que els va ajudar a millorar l'autoestima, tot estimulant el nivell sensorial i psicomotriu. Es va treballar la superació de pors i inseguretats i tot això en anglés!
10/06/17 Conferència sobre assetjament escolar

Al mes de juny es va realitzar la conferència sobre "Assetjament escolar. Pautes d'intervenció"
Es va aprofitar per informar en primícia sobre les dades de l'estudi fet per NACE amb col·laboració de FANJAC.

Ens vàrem quedar sorpresos de l'alta incidència de l'assetjament escolar amb nens i nenes amb altes capacitats.
18/11/17 Taller de galetes amb la Dra. Antonieta Barahona

El dia 18 de novembre es va fer un taller de galetes amb la Dra. Antonieta Barahona, metgessa especialista en nutrició.

Els nens van poder gaudir d'un taller de cuina en el què van fer galetes i decorar-les amb sucre de colors. Després se les van endur cap a casa per poder ensenyar-les i disfrutar-les tota la família.
29/10/17 Taller "Aprendre a afrontar les emocions"

El diumenge dia 29 d'octubre vam fer un taller sobre "Aprendre a afrontar les emocions" dirigit per la psicopedagoga Rosa M. Jové a la granja-escola de Les Obagues a Juneda. El taller va estar adreçat a joves entre 9 i 12 anys i un cop acabat es va fer retorn d'informació als pares i mares.

Al mateix temps els més petits van fer el taller per elaborar pa on s'ho van passar molt bé, i les famílies, varen aprofitar per compartir dubtes i experiències.
11/11/2017 Curs Appinventor

Durant 4 setmanes del mes de novembre i desembre un grup de joves entre 8 i 12 anys van aprendre a configurar el seu dispositiu per poder treballar amb Appinventor, van aprendre a utilitzar aquesta interfície i finalment van donar forma mitjançant la programació als seus projectes per a mòbils.

Els curs va tenir una durada de 20 hores i es va fer a Codelearn.
  Fanjac Lleida

Som una associació sense ànim de lucre formada per famílies amb nens i adolescents amb altes capacitats i/o superdotats. Estem vinculats a la associació d’àmbit estatal FANJAC i el nostre treball consisteix principalment en donar suport i orientació a les famílies de les terres de Ponent, així com organitzar activitats adients pels nostres nens i joves
  Delegacions

Lleida
lleida@fanjac.org
Telf: 647985055
Dimarts, dijous i divendres 17h a 20h

Barcelona
barcelona@fanjac.org

Girona
girona@fanjac.org
Telef: 697185826

Tarragona
tarragona@fanjac.org

Central
info@fanjac.org
Telf: 664762350
Dilluns de 10h-12h i de 18h-20h
Dimarts, dimecres i dijous de 18h-20h
Divendres de 10h-17h
  Col.laboradors            
Pediatres de Ponent